در پست قبلی چند نکته ابتدایی برای پیش رو داشتن یک اسبابکشی آسون رو نوشتم. این هم قسمت دوم و پایانی که کار شما رو برای اسبابکشی حسابی آسون میکنه!
مواد لازم:
-جعبه: سعی کنید جعبههای خیلی بزرگ نگیرید که جابجاییشون خیلی سخت باشه.
-چسب پنج سانتیمتری به مقدار زیاد برای بستن جعبهها و قیچی یا جاچسبی؟ مناسب
-پاکتهای بزرگ و روبانهای رنگی برای علامت زدن پاکتهای هر اتاق یا
-ماژیک (اگر دوست داشتید در رنگهای مختلف برای هر اتاق)
-روزنامه: زیاد! برای ظروف و دکوری جات
قبل از اسبابکشی، حسابی خونه رو خلوتسازی کنید. همه چیزهای اضافه رو رد کنید. برای هر وسیلهای که دارید بررسی کنید ببینید اونقدر دوستش دارید که این همه انرژی و هزینه صرف جابجاییاش کنید؟ واقعا میارزه؟ اگر نه با خودتون نبرید. فقط چیزهایی که واقعا دوست دارید، و مداوم استفاده میکنید رو ببرید.
برای بستهبندی سعی کنید وقت کافی بگذارید. هر روز پنج جعبه رو ببندید (پس من کار خوبی کردم همون روز آخر بسته بندی کردم !!)، اتاقی که بهش مربوط هستند و شماره جعبهها رو به ترتیبی که میبندید روش بنویسید. یک لیست کاغذی هم داشته باشید که روش محتویات هر جعبه یا کمد/کشویی که توش هست رو توش یادداشت کنید.برای لباسها و چیزهایی که راحتتره از پلاستیکهای بزرگ استفاده کنید و با روبانهای رنگی پلاستیکهای هر اتاق رو از بقیه مشخص کنید. اگر ممکنه یک قسمت از خونه رو به جعبهها اختصاص بدید و هرکدوم که پر شد رو ببرید اونجا. اگر نه توی همون اتاق نگه دارید که کل خونه مسدود نشه!
وقتی به خونه جدید میرسید، نمیشه توی اون همه جعبه دنبال وسایل ضروری گشت. این موارد و چیزهایی که بسته به شرایط خودتون لازم هست رو جدا از جعبهها و دم دست نگه دارید:
-مواد پاک کننده و شویندهها
-دستکش
-ضد عفونی کننده
-جاروی برقی و دستی، تی
-دستمالهای آشپزخونه و کاغذی\
-وسایل ابتدایی آشپزخونه (یک قابلمه، ظروف و قاشق چنگال برای وعدههای اول، لیوان، چاقو، کفگیر، دستمال، اسکاچ و مایع ظرفشویی)
-کمی خشکبار، نان و بیسکوییت، چای
-دو دست لباس برای هر نفر
-لوازم بهداشتی شخصی (مسواک و حوله و لوازم اصلاح و …)
-لوازم خواب برای شب اول (ملافه و پتو)
-لوازم بسته بندی و تلفن
پیشنهاد flylady این هست که در خونه جدید روی هر درب، یک برچسب متناسب با رنگ ماژیک و روبان مربوط به اون اتاق بزنید. بعد کارگرها خیلی راحت جعبهها رو میتونند در اتاق مربوطه بگذارند بدون اینکه نیاز به راهنمایی شما باشه و در حالی که اونها مشغول هستند شما میتونید باز کردن وسایل رو شروع کنید.
نکته کلیدی: تا مبلمان و کمدها نصب نشده جعبه ها را باز نکنید. وقتی شروع به باز کردن کنید که بتوانید وسایل را سر جای خود بگذارید. بعد از خالی شدن هر جعبه بلافاصله جعبه و کاغذهای آن را تا کرده و از خانه خارج کنید.
برای چیدن وسایل هم آهسته و پیوسته پیش بروید. هر نوبت بعد از باز کردن پنج جعبه حتما استراحت کنید. روتینهای روزانه مثل شست و شوی ظرفها را از همان اول پی بگیرید. آهسته و پیوسته ادامه بدهید و مراقب خودتان باشید!
خانه نو مبارک 🙂
تجربه شما برای یک اسبابکشی آسون چیه؟
دوستتون دارم، خوش بگذره، به امید دیدار
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سلام عارفه جون خوب هستین:-*
من همچنان با انگیزه دارم پیش میرم کمی بهتر با خودم کنار اومدم و از باز شدن کابینت ها دارم لذت میبرم
من یه سوالی داشتم اگه شما یه خونه ۱۰۰۰m داشتی باز هم با همین اندازه و استاندارد به این مقولات نگاه میکردی؟
سلام عزیزم، عالیه! اجازه بده حسابی کیف کنی و انرژی بگیری بعد ادامه بده 🙂
سحرجان من در مورد متراژ هم مثل وسیله فکر میکنم. به اندازهاش خوبه ولی بیشتر از نیاز باره روی دوش آدم برای نگهداری و تمیز کردن و … بدون اینکه نیازی بهش داشته باشی.
برای همین بعید میدونم هیچ وقت از صد، صد و پنجاه متر فراتر برم!
سلام مثل همیشه عالی بود دستتون درد نکنه
سلام، ممنونم از لطفت عزیزم.
سلام عارفه جان
چندوقتی بود کمی مینیمال سازی تو خونه انجام داده بودم اما هنوز هم از تعداد زیاد ظرف و ظروف کلافه بودم. تا اینکه دیشب حسابی فکر کردم که چه چیزهایی رو میشه حذف کرد و ایا ظروفی با کارکرد مشابه دارم یا نه! تا الان حدود چهارده تیکه ظرف شامل پارچ و ظرف وارمردار و کاسه بشقاب و دیس روی اپن جمع شده!البته میدونم جاش اصلا خوب نیس چون جلوی چشمه و هرلحظه ممکنه پشیمون بشم و یکیشو برگردونم.
حالا مدام دارم بوفه رو برانداز میکنم ببینم چیز دیگری به اینها اضافه میشه یا نه. خداروشکر من از اون هایی هستم که بوفه ام محل نگهداری ظروف مورد نیاز مهمونیه و وسایلش استفاده میشه چون مهمون زیاد میاد اینجا. اما مطمئنم هنوزهم با این همه پاکسازی، کلی وسیله اضافی تو این خونه هست جوری که اگر کسی بیاد اینجا نمیفهمه فرق این خونه رو با خونه مینیمال.
به هرحال ازت ممنونم.ایده هات فوق العاده ان
سلام سوده جان، چه خوب که دوباره شروع کردی.
مینیمال کردن هیچوقت پایانی نداره. همیشه یه چیزی برای رد کردن هست 😉
اوه راستی از خوانندگان عزیز کسی جایی رو تو مشهد نمیشناسه که مثلا بخوان واسه عروس های نیازمند جهیزیه درست کنند؟ من کلی ظرف دست نو و دست دوم به اضافه قالیچه و یه سری خرت و پرت دیگه دارم که شاید به درد کسی بخوره.اگر میدونین بهم آدرس بدین.
امیدوارم دوستان ببینند و جواب بدن. من خودم یک خانم میشناسم مشهد که شاید برای دخترهاش لازم داشته باشه، ولی خیریه نه.
این قسمت علامت رنگی زدن رو جعبه ها و در اتاق ها خیلی خوب بود:) واقعا کمک کننده ست.
آره ایده خیلی خوبیه!
عارفه جون این برای اون دوستمون که دنبال خیریه میگشت:
http://khairieh.ir/مؤسسات-خیریه-و-انجمن%E2%80%8Cهای-جهیزیه-و-ازد/
واسه بیشتر استان ها رو داره و به جز خیریه ی ازدواج خیریه های دیگه هم داره که میتونید تو منوهاش بگردید.کلا سایت خوبیه
مرسی عزیزم، خیلی لطف کردی 🙂
ممنونم دوست عزیز عارفه به اون سایت سر میزنم و اگر چیزی که میخواستمو پیدا نکردم مشخصات همون خانمی رو که خودتون گفتین ازتون میپرسم عارفه عزیز. 🙂
ایشالا موفق باشی عزیزم
سلام عارفه جان خوب هستین
بلاخره من تونستم از هر کابینتی مقداری جا باز کنم و بتونم وسایل رو از فشردگی خارج کنم اما باز رضایت کامل ندارم دلم میخواد وسایل کمی بیشتر باز بودن و تا دست دراز میکردم برشون دارم باز هم احتیاج به تجدید نظر بیشتری دارم 4 تا ویترین کابینتی در شیشه ای هست اونا رو هم باید تزیینی هاشو کم کنم تقریبا روی کانتر کابینت ها خالی شده وسایل برقی تقریبا رفتن داخل کابینت اما باز چند تکه مونده باید باز کابینت خالی کنم بشه اونا رو هم داخل کابینت یک کارتون بیشتر برای نگهداری در انباری جمع نکردم که اینو از موفقیت هام میدونم چون اونجا هم از نظر ترکم برای خودش داستانی هس
سلام سحر جان! افرین عالیه خیلی خوب پیش رفتی. فکر کنم کم کم خوشت اومده نه؟ 😉 همینجوری میشه بعد از مدتی، آدم هی دلش میخواد خلوتتر و خلوتتر و خلوتتر کنه دور و برش رو. واقعا انگار خودمون هم سبک میشیم علاوه بر کمدها و کابینتها.
سلام دوستان در مورد وسایل قیمتی نظرتون چیه مثلا عتیقه ها البته عتیقه فروش ها ارزش واقعی رو میدوند اما حاضر نیستند بخرن اگه کمکم کنید ممنون میشم
سلام عزیزم، من که آشنایی ندارم امیدوارم دوستان کمکت کنند. سایتهایی مثل دیوار یا شیپور چطوره برای فروش، اونجاها بهتر نیست؟
دقیقا همینطوری هست که شما میگی انگار محیط پر نور تر و روشن تر شده همینطور سبک تر احساس ارامش میکنم هرچی وسایل کمتر بشه داخل کابینت ها درش رو باز میکنی سیکتر میبینی داخلش رو ان شالله همینطور که پیش میرم گزارش کار میدم بهتون هنوز خیلی خیلی کار مونده به اندازه ۳&۴خونه اسباب وسیله سعی میکنم سازماندهی کنم واقعا خسته شدم وسواس تمیز کردن هم دارم وسواس بسته بندی از بس از کثیفی گرد و خاک بیزارم همه اینا دست به دست هم داده که کلافه بشم چون حجم بالایی رو یاد گرفتم چطور جمع کنم……که در اوردن و سر جاش کردن مکافاته:'( از بس تمیز میکنم مردم:-\
عالیه سحر جان، این سبکی و روشنی کم کم خیلی حس و حالت رو بهتر میکنه. ولی در عین حال حسابی مواظب خودت باش. همه داستان مینیمالیسم اینه که ما از زیر بار وسایل و مسوولیتهای بیخود رها بشیم و خودمون رو پیدا کنیم، نه این که یک فشار اضافی به خودمون وارد کنیم. اگر کلافه یا خسته میشی داری یه جاییاش رو اشتباه میکنی. حواست باشه که همه اینها برای راحتی بیشتر سحرجونه!
تا خونه مامان بودم هیچ وقت اسباب کشی نداشتیم. خودم هم وقتی اومدم خونه همسر اون یک خونه آماده و چیده داشت. چند ماهی اونجا بودیم بعد رفتیم یک خونه بزرگتر. برای اسباب کشی این کارو کردیم:
هر روز ماشین رو پر می کردیم از وسایل خورده ریز. می بردیم خونه جدید و توی کابینت های آشپزخانه، کمدهای اتاق ها و … می چیدیم. حتی تابلوها رو هم به دیوارها تو همین رفت و آمدها زدیم. روز آخر همه وسایل چیده شده بود و با کامیون فقط تکه های بزرگ و مبلان رو آوردیم و گذاشتیم سر جاشون و ظهر تو یک خونه کاملا چیده و مرتب ناهار خوردیم. البته این برای زندگی من که فقط وسایلم به اندازه کابینت ها و کمدهاست و هیچ بوفه و ظرف و ظروف تزیینی ندارم جواب می ده.
آره خیلی راه خوبی بوده برای شما که وقت داشتید و وسایلتون هم زیاد نبوده 🙂